Републичко такмичење из биологије

Предходне школске 20142015. године, сам имала задовољство да на Републичко такмичење из биологије поведем четворо сјајних ученика седмог разреда: Анастасију Вељковић, Жарка Ивковића, Стевана Драгојловића и Александра Стојковића Ово изузетној екипи ученика недостајала је једино Јована Шушулић, која је заједно с њима предходних година освајала прво и друго место на регионалним такмичењима.

sajt

Такмичење, одржано средином маја 2015. г. у прелепом Новом Саду, није било само прилика за доказивањем знања, јер је оно потврђено самим пласманом, већ прилика за путовањем, међусобним дружењем, сусретима са старим знанцима, али стицањем нових познанстава са вршњацима из читаве Србије.

DSC_1257

Много сати рада и учења. залагања, жртвовања игре и забаве ради припремних часова , листање и упоређивања бројних уџбеника и вежбања, нису били узалудни. Одлазак у Нови Сад, шетња и дружење са најбољим биолозима из генерације, представљао је својеврсну награду, заслуже мини екскурзију за ове вредне, интелигентне, свестране и амбициозне ученике. Они ученици који могу послужити за пример и којима се њихова генерација, а и читава школа.

DSC_1254

Марина Нешић

ОШ "Синиша Јанић" © 2015 bdizajn