Прослава Светог Саве

Прослава Светог Саве

У Основној школи ,,Синише Јанић“ у Власотинцу и ове године традиционално је, пригодном приредбом и сечењем славског колача уз присуство свештеника, обележена школска слава Свети Сава.

Proslava Svetog Save (2)

Након химне Светом Сави,коју је отпевао школски хор, директор школе, Горан Митић отворио је свечану седницу пригодним говором.

Proslava Svetog Save (4)

Под руководством наставнице српског језика Милованке Пешић ученици осмог разреда припремили су и реализовали пригодан програм посвећен Светом Сави. Програм је употпунило изузетно певање ученика школског хора под руководством наставника музичке културе Радисава Илића.

Proslava Svetog Save (6)Proslava Svetog Save (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Свечаној седници присуствовао је председник општине Зоран Тодоровић,челници локалне самоуправе,чланови Школског одбора и добротвори школе.

Proslava Svetog Save (3)

Након Светосавске приредбе награђено је осам наставника и тридесет и један ученик од трећег до седмог разреда, за успехе на окружним и републичким такмичењима.

Proslava Svetog Save (5)Наставници Радисав Илић и Бојан Спасић добили су посебне награде за допринос у развоју музичке и ликовне културе у школи.

Proslava Svetog Save (7)

Још двоје ученика добило је специјалне награде. Александар Алексић, ученик другог разреда, за такмичење из математике са ученицима трећег разреда    и Анђела Динић, ученица четвртог разреда за прегршт освојених медаља и пехара на такмичењима у шаху на нивоу регионалног, државног и међудржавног нивоа…

Proslava Svetog Save (11)Proslava Svetog Save ()

Школа се посебно поноси успесима ученика на републичким такмичењима из математике, физике биологије и хемије (прво место из хемије и друго и треће место из физике).

Proslava Svetog Save (8)

На свечаној седници посебно је истакнут успех ученика Жарка Ивковића, који је овогодишњи добитник Светосавске награде Министарства просвете науке и технолошког развоја.

Proslava Svetog Save (10)

Свечаној седници присуствовали су наши драги гости из ОШ ,,Свети Иван Рилски“ из Перника у Бугарској, који су партнер наше школе у пројекту прекограничне сарадње. На крају свечане седнице директори школа Горан Митић и Бојко Свиленов потписали су споразум о сарадњи између школа којим се предвиђа успостављање, развијање и јачање међусобних односа на друштвеном, образовном, културном нивоу између школа уз истовремени развој еврорегионалне сарадње и унапређивање добросуседских односа.

Proslava Svetog Save (12)Proslava Svetog Save (13)

ОШ "Синиша Јанић" © 2015 bdizajn