Изузетан успех Жарка Ивковића и Александра Стојковића на републичком такмичењу из физике

Ученици седмог разреда ОШ „Синиша Јанић“ Жарко Ивковић и Александар Стојковић су, након одличног успеха на Регионалном такмичењу из физике, које је одржано у Лесковцу, постигли изузетне резултате на 37. Државном такмичењу из физике.

Такмичење је, под покровитељством Министрства просвете, науке и технолошког развоја и Друштва физичара Србије одржано од 17. до 19. априла у ОШ “Милан Ђ. Милићевић“ у Београду.

Жарко Ивковић је на овом такмичењу освојио друго место, док је Александру Стојковићу припало треће место. По речима ниховог наставника физике Немање Станковића, одличан пласман ученика из Власотинца резултат је напорног рада и вежбања. Вишемесечне припреме за такмичење, Жарку и Александару омогућиле су да уђу у групу најуспешнијих физичара

Међу ученицима основних школа. Александар Стојковић је на овај начин поновио прошлогодишњи успех, када је на Републичком такмичењу из физике одржаном у Крусевцу такође освојио треће место.

Свечана додела награда и диплома приређена је 19. априла У Дому Народне скупштине у Београду, али су наши такмичари пропустили свечаност због обавеза везаних за Регионално такмичење из географије.

ОШ "Синиша Јанић" © 2015 bdizajn